Το Ransomware είναι μια εξελιγμένη κλάση κακόβουλου λογισμικού (λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση κακόβουλων δραστηριοτήτων) που εμποδίζει το θύμα από το να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.

47%
59%
71%

Σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων έχουν μολυνθεί από Ransomware

Το email είναι το βασικό μέσο μετάδοσης Ransomware

Το 71% των επιχειρήσεων που έγιναν στόχος από Ransomware, μολύνθηκαν!

Πως ένα Ransomware μπορεί να κλείσει την επιχείρηση σας!

Τα Ransomware συνήθως συνδυάζουν προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα δεδομένα των θυμάτων τους και να μπλοκάρουν τη πρόσβαση τους σε αυτά.

Οι άνθρωποι ή/και οργανισμοί που εμπλέκονται πίσω από τα ransomware, απαιτούν μια πληρωμή (λύτρα) από τα θύματα, προκειμένου να τους παράσχουν ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης για να ξεκλειδώσουν τα δεδομένα τους.

Τα Ransomware μπορούν επίσης να εμποδίσουν τα θύματα τους από το να έχουν πρόσβαση στο λειτουργικό τους σύστημα, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Μπορείτε να πληρώσετε τα λύτρα… Θα πάρετε όμως τα δεδομένα σας πίσω; Ποιος ξέρει; Ένα ransomware σίγουρα μπορεί να σας κλειδώσει έξω από την επιχείρηση σας!

7 πράγματα που πρέπει να κάνετε σήμερα για να προστατευθείτε από το Ransomware

Δωρεάν για περιορισμένο χρόνο:

Θέλουμε να σου προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ έναν έλεγχο 27 σημείων που αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών της επιχείρησης σου

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Συνοψίζοντας

Δεν υπάρχει μία μαγική λύση για την προστασία από το ransomware και γενικότερα από το κακόβουλο λογισμικό. Δεν υπάρχει ή έννοια της 100% προστασίας. Ωστόσο, εάν έχετε πολλαπλά επίπεδα ελέγχων, όπως εκπαίδευση, τείχη προστασίας, διαχείριση ενημερώσεων λογισμικού, πολιτικές ασφάλειας κ.ο.κ., μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες μιας μόλυνσης.

Ωστόσο, τα προληπτικά μέτρα δεν αρκούν! Χρειάζεστε αντίμετρα σε περίπτωση μόλυνσης. Οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης καταστροφών (backup and disaster recovery), τα σχέδια απόκρισης συμβάντων, οι συχνοί έλεγχοι αποκατάστασης δεδομένων κ.λπ., θα σας επιτρέψουν να ανακάμψετε σε περίπτωση ενός τέτοιου συμβάντος.