Μέχρι σήμερα, δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν επαγγελματία που να μην τον ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της επιχείρησης του.  Το ερώτημα είναι, πόσο ενημερωμένος είναι για τους κινδύνους στο διαδίκτυο…

Εσείς, θα ρισκάρατε τη φήμη της επιχείρησης σας; Τι θα συνέβαινε αν κάποιος άγνωστος κρυπτογραφούσε τα δεδομένα σας;

Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν από τους κυβερνο-εγκληματίες του διαδικτύου. Πιστεύουν ότι οι επιθέσεις μέσω διαδικτύου στοχεύουν αποκλειστικά μεγάλους οργανισμούς.

Στην πραγματικότητα όμως το 60% των επιθέσεων, μέσω διαδικτύου, στοχεύουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (Symantec 2015).

Γιατί;

Επειδή πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις επενδύουν ελάχιστα στην ψηφιακή ασφάλεια. Αυτό, κάνει τη «δουλειά» των κυβερνο-εγκληματιών εξαιρετικά απλή. Τι είναι άλλωστε πιο εύκολο; Να ληστέψεις μια τράπεζα ή 50 εστιατόρια;

Άλλωστε στη μαύρη αγορά του Internet τα δεδομένα σας πωλούνται! Πολλές φορές δεν το γνωρίζετε καν!

Σας παραπονέθηκε ποτέ κανένας ότι λαμβάνει «άσχετα» emails από το λογαριασμό σας;

 

Τύπος Διαρροής Δεδομένων

Πραγματικά Ονόματα 69%
Στοιχεία ταυτότητας 45%
Διευθύνσεις 43%
Οικονομικά Στοιχεία 36%

1000 κλεμμένες διευθύνσεις email πωλούνται μεταξύ $0.50 και $10. Στοιχεία πιστωτικών καρτών πωλούνται μεταξύ $0.50 και $20, ενώ στοιχεία ταυτότητας ή/και διαβατηρίου μεταξύ $1 και $2.

To 2014 κλάπηκαν 348 εκατομμύρια στοιχεία προσωπικών δεδομένων, ενώ κατασκευάστηκαν 317 εκατομμύρια malwares (Symantec 2015).

0Δισ.
SPAM mail διανέμονται κάθε ημέρα
0Εκατ.
Προσωπικά δεδομένα κλάπηκαν το 2014
0Εκατ.
Malwares παράγονται ετησίως
0Εκατ.
Εφαρμογές κν. τηλ. είναι κρυφά Malwares
Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα κυνήγι μαγισσών. Οι κυβερνο-εγκληματίες είναι οργανωμένοι και ευρηματικοί. Μοναδικά όπλα στη διάθεση σας είναι η ενημέρωση, η πολιτική χρήσης των ηλεκτρονικών σας υπολογιστών και τα συστήματα ασφαλείας που έχετε στη διάθεση σας.